Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2007-11-07


Jag låter fönstren stå öppna långt efter att jag har tvättat klart dem i hopp om att du ska hitta ut

Jag kan inte sälja min nyrenoverade lägenhet
Dina dofter har etsats fast i de blommiga väggarna
liksom röken
från en glödande cigarett
och därmed gjort den obeboelig


Och trots att jag har fyllt alla rummen
från golv till tak
så ekar det fortfarande
av nätterna du spenderade i min säng


När jag låter handen smeka lakanen
känner jag avtrycken av din kropp
din rygg, dina lår, din hud
Jag ska köpa nya på IKEA
Nya,
utan några spår som leder tillbaka till dig


Jag har bytt kaffe,
köpt ny tandkräm
Stod inte ut med smaken
Dina frukostkyssar
med smak av mentholtandkräm
och rökigt kaffe
De var ett hälsosammare alternativ
jämfört med mentholcigarettskyssarna
du gav

Jag röker förresten röda Prince numera

Jag har gjort allt
för att sopa undan minnena av dig
Men du hänger envist kvar
som en skugga av min skugga

Varför tog du inte med dig skärvorna när du gick?




Fri vers av kallsup
Läst 503 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-07 20:09



Bookmark and Share


    sleepwalking
Under konstruktion? Jag frågar mig
varför när detta var en av de få dikter
jag blev totalt hänförd av.
Jag såg bilderna framför mig, tog åt
mig känslan som om den var min egen.
Den här, kära du, ska jag minsann spara
som bokmärke!
2009-07-05

    sleepwalking
Under konstruktion? Jag frågar mig
varför när detta var en av de få dikter
jag blev totalt hänförd av.
Jag såg bilderna framför mig, tog åt
mig känslan som om den var min egen.
Den här, kära du, ska jag minsann
2009-07-05
  > Nästa text
< Föregående

kallsup