Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På skrivarkursen jag går fick vi i uppgift att skriva en kärleksdikt, hur vi ville. Jag ville ha en utmaning. Därför valde jag att skriva den som en sestina, ett mycket, mycket styrt versmått, som gör själva diktandet mer som ett korsordspussel än poesi.


Sestina

i natt är himlen klar och stjärnor syns
i natt är bara du och jag och månen
kom ta min hand och kyss mig ömt på munnen
sätt kropp på dina längtansfulla känslor
som spränger som hos mig här i mitt bröst
och längtar efter att få komma ut

så vackert att du tog mig med hit ut
ut hit där sommarns blommor ännu syns
som alla bleknar bredvid dina bröst
som strålar utav ljuset ifrån månen
och fyller mig med många flera känslor
än jag kan formulera genom munnen

du trycker dina läppar emot munnen
din tunga ömt och fuktigt tränger ut
den virvlar runt och rör i mina känslor
som längtande och lovande nu syns
vi lägger oss i gräset under månen
en flämtning hörs från djupet i ditt bröst

jag kysser dig på nyckelben och bröst
och utforskar sen landskapet med munnen
i ögontjärnen glittrar ännu månen
ett ljud av ivrig längtan slipper ut
gestaltar allt som ännu inte syns
av våra vilda explosiva känslor

och hur skall man hantera såna känslor
som nästan bränner hål uti ens bröst
som svider och gör ont men inte syns
det går ej formulera dem med munnen
på så sätt kan de inte komma ut
så därför kärleksnätter under månen

och vad om mänsklig kärlek känner månen
och inget vet väl rymderna om känslor
som inte har nånstans att längta ut
som inte har ett hjärta i ett bröst
som söker tränga upp och ut ur munnen
och inget utan för sitt eget syns

men du min älskling syns precis som månen
och jag har munnen full med mina känslor
som ur mitt bröst vill fly och komma ut




Bunden vers (Annat versmått) av Mattias Hamberg
Läst 642 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-10 21:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Hamberg
Mattias Hamberg