Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur viktigt är det inte med sanning och äkthet? Då räcker det inte med fina fraser, orden måste vara förankrade i den som säger dem för att man ska uppleva dess sanning... (Joh 1:14-17)


Dubbelt budskap


Vad hjälper det
om du talar om kärlek
när du med dina handlingar
ja, i ditt väsen vittnar
om villkor, krav och lag?

Ditt budskap blir dubbelbottnat
delat itu
precis som den blir
som tar emot
det du säger

Dina ord blir tomma
dina fraser som tunga bojor
pyntade med blommor
för min själ

när du leende
talar om nåd
men inte behandlar
mig väl




Övriga genrer av Marreb
Läst 572 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-11 17:13



Bookmark and Share


  Charlotte Johansson
Den var jätte-bra skriven! viktiga ord!
2007-12-01

  Mattias Josephson
underbar formulering av något väldigt viktigt. undrar om \"fariseerna\" i någon av alla tider insett att det är de som är den tidens fariseer...
2007-11-26

  Michaela Dutius
Mycket stark dikt som berör på djupet
2007-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Marreb
Marreb