Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord om hösten, jag valde att använda bokstaven Ö som jag tyckte passade temat med blöt och sörjig höst..


Om Hösten

Regnets förbittrade droppar sig störta
ned över öde marker.
Höstmörkrets blöta, sövande sång.
Drömmar om snö och köld.

Träd står i högresta, sörjande led
över nedfallna, döende löv.
Förmultningen sprider sin mörka odör.
Grönskan har fallit i glömska.

Men gömt under höstens röta och död,
under löv, under blöthet och sörja.
Ligger en önskan i djupaste sömn,
ett frö som till våren skall fröjda.




Fri vers av LeTigre
Läst 580 gånger
Publicerad 2007-11-13 17:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LeTigre