Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blott en poet

Jag gråter
för fem barn
vars mamma blev mördad
och stoppad in i oljetank

Jag slår nävarna i
väggarna
och stampar med fötterna

stenhårt
golv

Men inget kan
förändra

Framtiden
för de
fem barnen

Hur går man vidare
med blod under fotsulorna
och bojor
i nuet

Varför är
jag blott
en poet
och inte Gud

Då kanske jag skulle
kunnat
förändra framtiden
under den tiden
när allt
började gå
rent åt helvete

Knäpp
händerna
kristna och ateister
låt oss trotsa alla brister

Be för
mänskligheten




Fri vers av Ola Rydberg
Läst 240 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-16 19:27



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Stämmer in i dina fina bön !
Ja mänskligheten finns här, men ibland blir man verkligen vettskrämd av det grymma som sker runt om den/mitt i den. Vem/var/när kommer det grymma fram igen ?
2007-11-16

  Bjarne Nordbö
Väl skrivit. Amen.
2007-11-16

  Cris
Som poet kan du nå ut med dina ord. Det gjorde du här med din förtvivlan..
2007-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Ola Rydberg
Ola Rydberg

Mina favoriter
den förgörande strävan