Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skratt


En så glädjesam syn att se, en mun vidöppen.
En liten mun och tandlös än, där bor skrattet.
Lilla mun som skrattar,
vilken glädje är det som får dina ögon att plira så?
Så frågar jag barnet mitt, hon bara skrattar.
Varm mjölk och moderns kyss på pannan,
hon är nöjdare än någonsin, lilla odjur.
Du kräver mycket och mycket du får,
du välsignat har våra händer.
Nu orkar de med tyngden att bära,
glädjen till dig.




Fri vers av Otto Malinen
Läst 293 gånger
Publicerad 2005-05-09 15:56



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin och söt dikt till ett litet barn...
2005-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Otto Malinen