Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är förmågan att känna skuld vårt mest mänskliga?


Brottet

BROTTET
kan inte längre hemlighållas
envar
kan se det i mina ögon
och därför
slår jag i dag för första gången ner min blick.

\"Vad är det för löjlig idé?\"
nötskrikan skrattar hånfullt och gällt
\"som får män att pina män
(lättast av annan tro eller \"ras\" eller ögonfärg)
och den spanska prinsen för länge sedan
att nypa av
flugornas vingar i källarfönstrets valv;
som får kvinnorna att ivrigt tvätta
(sökande avlägsna spåren av brottet)
och sommargästen att vämjas
vid synet av myggornas blod
som fläckar den blommiga tapeten.\"

Det är myggornas pinande surrande i mitt sinne
och skrattets profeter med den tveeggade dolken:
skamliga och falska
förneka de lyckan
och gör flugans smuts till skuld.
(förneka
och åter skall vara fullbordat)

Rummet förändras:
nu lyser blåklockan åter blå
och grönsiskan gungar på maskrosstängeln;
åter kan blicken höjas
åter är brottet sonat.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 555 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-24 14:34

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker
2009-04-16

  isabel louise
gillar havet av funderingar och beskrivningar! hur man förflyttas bland tider och platser..
2007-11-24
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP