Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gud, det var så länge sen jag skrev nu. Kommentera gärna!


Så blir du perfekt

Men snälla lilla flicka
Ser du inte vad du gjort?
Det som började så bra
Förstör du som vanligt

(Du är inte mänsklig och ska inte göra fel!)

Du ska aldrig mer göra om det
Aldrig mer förstöra
För du förstör ju
inte bara för dej själv

(Hur ska felen få ett stopp?)

Bestraffa dig själv för felen
Bli hårdare på regeln
Smärtan ska få dig tänka,
Tänka efter före

(Ärren sitter på utsidan, felen på insidan)
(Det är insidan som räknas)

Bestraffa dig dagligen
Få ångest över dig själv
Få panik av att hoppa bestraffningen
Panik över att glömma
(Glömma att tänka efter före)

Nu felade du igen!
Du åt för mycket
Du missade några rätt på proven
Du tog för mycket plats
(Bestraffa dig, Bestraffning stärker)

Men när tar allt slut?
När slutar bestraffningen?
När allt är perfekt?
Perfekt, ja, jag ska bli perfekt.




Fri vers av teacher
Läst 596 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-26 19:36



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Och där har vi själva grundproblematiken: längtan att bli perfekt.
Det kan vi aldrig bli. Ingen av oss når upp dit.
2007-11-27

  TotaltIngenting
Ingen är perfekt, Johanna, även om det kan verka så.
Du är mänsklig, du får fela, straffa dig inte mer för sakerna du aldrig gjorde.
Sluta ärra din kropp så kommer det inte göra lika ont, få inte ångest över dig själv - du är bra som du är.
Johanna, jag önskar dig all lycka i hela världen, jag önskar att du får ljuset tillbaka. Samla ihop delarna av dig själv, låt dig själv läka. Det förtjänar du!
Ta hand om dig, vännen!
2007-11-27

    Nattviol
tänker anorexi
bulimi matstörningar
sönderskurna handleder
MVG i alla ämnen
slutar menstruera
organen kollapsar
bestraffningar
allt är fel
inuti
utanpå
allt..

i perfektionens blåljugna
ansikte..

ingen som SER!

det - var mina tankar
och associationer ang.
din text - som jag tyckte
förmedlade väldigt mycket
sanning..
den är bra!

hoppas, som du, på ett
slut som leder till en ljusare
tillvaro!!!!
2007-11-26

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag tror att många känner igen sig i denna tänkvärda text..
Ingen kan bli perfekt, men nog fasen jobbar vi slitsamt på det - allihop!!!!
Bra och tänkvärt/Eva
2007-11-26
  > Nästa text
< Föregående

teacher