Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nja, jag bara satt och tänkte.. för en gångs skull

vi kommer alltid till (MINST!) en punkt i livet, då det är dags att välja.
en del har fler val än andra, och en del har fler valmöjligheter än andra. hursomhelst så gör vi våra val. Antingen så väljer vi det som känns bäst för stunden, eller så ser vi framåt och tänker oss; vilket val ser bäst ut för framtiden? oftast väljer vi alldeles för fort, och tar då oftast det som känns bäst för stunden. men det är när man inser, efteråt, att man skulle valt det andra. och vad gör man av sina misstag? lär! så att man nästa gång kan ta en stund och tänka över vad som verkligen känns rätt, och vad som faktiskt är bäst, för nu, för framtiden, för dig. av denna lilla predikan har du kanske blivit påmind av ett gammalt val du gjort i ditt liv, som kanske blev fel, och skammen klättrar ryggraden upp, eller kanske blev rätt och ett knappt märkbart leende drar i högra mungipan. så varför gör vi som vi gör? varför väljer vi det vi väljer? vad tänker vi på? oss själva? våra nära? jorden? våra kommande generationer?




Övriga genrer av alonee
Läst 468 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-27 16:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

alonee