Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fruktträdgården

Lägg ner era svärd,
plocka upp ett hjärta från era slagna fiender,
se hur det brustit av medkänsla till de sörjandes sorg.
Ni har förlorat.

Plocka upp de frön som gror i blodet,
se på en spirande kraft.

40 år tills frukt av högsta klass
svänger från grenarna, men då finns ni inte mer.
Tysta ser ni genom jordkornen,
i små springor upp ur marken,
hur vackra män och kvinnor njuter med frukter mellan läpparna.

Du är fred, men du visste aldrig om det.

Jag trampar på ditt bröst, och du kan andas.
Jag släpper dig fri, men du saknar ordlista.
En kyss på dina sönderfallande mundelar, och du smakar salt av mig.

Så tänkte jag mig DNA.




Fri vers av Dahnberg
Läst 430 gånger
Publicerad 2005-05-12 14:54



Bookmark and Share


  KaptenKatt
DNA.. Bejbo, jag sitter här som ett ångestknippe och hatar att behöva resa ifrån oss i tre dagar och att du ska resa iväg du me... Men jag lovar att Pelle i magen och jag ska sköta oss så pass att det blir litervis med raberbersaft i vår trädgård inom en 100års period..
Gud, älskade Johan.... Jag längtar och det har gått 20min sedan sista famntaget.. FREDAG!
2005-05-24

  swimsus@gmail.com
så perfekt kaotiskt.nynnar "sold my DNA to the highest bidder.."
2005-05-15

  KaptenKatt
DNA är farliga grejer.
Jag skar av en bit av min forsula och drog av mig hår,lade allt i en påse och skrev Camillas DNA i en säker del av kylskåpet.En vecka senare råkade jag ut för beväpnat rån..!Jag tänker bara DNA som nått plastigt.
Men du gjorde ett bra försök älskling!
2005-05-12

    ej medlem längre
Livsfrukter, arvsmassa, jord och så mycket mer...
En dikt som är som gjord för att läsas högt, tänker jag sedan.
2005-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Dahnberg
Dahnberg