Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

efterlyst

ren och fast var din vilja,
den morgonen i september

solen skiner,
löst faller din livsroll
bland sorlet, bland vinden,
bland tidig vintermoll

allt som saknades var
9 mg vatten, 0,7 g äggviteämnen,
0,18 g organiskt material, 0,7 g fett,
0,45 g salt och 250 ljuva, olika bakterier

med andra ord, en kyss,
ja, just den du inte fick, nyss.

sålunda
viljeslöst ger du upp,
en natt i november.




Fri vers av Theodor Winters
Läst 295 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-02 19:35



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
eftersom du provocerar lite
med innehållsförteckningen
i den kyss du aldrig fick placera
nånstans på den flyende, börjar
jag ju självklart syna siffrorna
här, å kan då ganska omgående
konstatera att den pussen ty-
värr måste klassificeras i det
knastertorra facket -
2007-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Theodor Winters