Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullmåne.

hon sitter på taket och kollar ut över den stilla byn.
snön har begravt sommarens varma minnen.
nu är allt kallt och dött.

det är fullmåne ute, och stjärnorna tittar fram.
hon blundar och andas in den friska luften,
känner hur kylan sprider sig från topp till tå.

Hon tänker på alla dagar som gått förlorade,
hon har vandrat genom en värld som var i svart och grått.
hon låg stilla i sin säng en timma innan, hon samlade kraft för att orka gå ut.
när hon tittar på dig nu, ser hon hur dina drömmar sakta lossnar
från sitt liv.

Det har tidvis gått bra,
det har hänt att hon ljugit, bara för att gå glömma.
när hon öppnar ögonen igen har månen vandrat iväg,
och morgonen är på väg att gry.




Fri vers av aamandaa
Läst 281 gånger
Publicerad 2007-12-06 12:48



Bookmark and Share


  mbl
Det ligger en viss Winnerbäck känsla över den, men helt klart bra!
2007-12-06
  > Nästa text
< Föregående

aamandaa