Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Korvmannen

”Jag stod och lagade mat…” sa mannen med darrande röst.
”Vad var det för mat du gjorde?” Undrade polismannen.
”Det hade börjat koka lite…”
”Var vänlig och svara på frågan, vad var det för mat?”
”Då bankade någon på dörren, så jag öppnade…”
”Svara på frågan tack.”
”Dom hade mörka huvor och kom emot mig snabbt. Jag skrek att dom skulle gå ut, men dom vägrade”
Polismannen såg uppmärksamt på mannen och sträckte sedan fram en halväten kexchoklad. Mannen ryggade tillbaka, på sin stol, med uppspärrade ögon inför synen av chokladbiten.
”Fortsätt…” uppmuntrade polisen.
”Sedan tog dom mina kläder och tvingade mig att hoppa ut genom köksfönstret, ner i vinbärsbuskarna, och så stängde dom fönstret och drog ner persiennerna.”
”Och sedan?”
”Efter en stund kom dom ut genom dörren med famnarna fulla av godis. Då dom passerade mig så slängde den ena en tom påse på mig. Den andra hade en chokladbit i handen som han tog ett stort bett av, och sedan kastade på mig.”
”Vad gjorde du då?”
”Jag bad dom ge tillbaka allt godis, men då skrattade dom åt mig och sedan skrek den ena ”Bus och Godis!”
I nästa stund rusade dom iväg. Då tog jag påsen i handen och sprang in till centrum. Där försökte jag få en dam att ringa till polisen, men hon bara skrek vettskrämt åt mig och sprang ifrån mig. Men sedan så kom ni ju ändå…”
”Och du är medveten om att det är Halloween?”
”Vad för något?”
”Halloween, svarta ninjor…”




Prosa (Novell) av Hanna Johansson
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-08 00:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hanna Johansson