Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

easy come, easy go.



du hann aldrig lära mig,
allt det där du skulle.

du hann aldrig lära mig,
vad trygghet är,
vem gud är,
och hur man gör,
för att gå på vatten.

--


en meningslös dag,
i ett meningslöst liv.

en kyss på morgonen,
rutinen under dagen,
och sex varje torsdagskväll.

lätt, är det inte?


nu är andra saker större,
viktigare,
än kärlek.

att sköta sitt jobb,
att ta hand om ungarna,
och föda fler,
det är vad livet går ut på.

att ha en stadig inkomst,
är trygghet.
gud är en snubbe i himlen,
som inte bryr sig ett skit om oss.
och gå på vatten,
vem fan behöver kunna det?





och ofta tänker jag,
på hur det hade kunnat vara,
att vakna upp brevid dig.
se hur din hud skimrar,
i morgonljuset.
se hur våra barn tittar upp på oss,
med dina ögon.

och om du någonsin,
hade kunnat lära mig,
att gå på vatten.





jag brukar sakna ditt sätt,
att förklara saker.
att titta ut genom förstret,
och förstå hur din värld ser ut.

hur du såg det vackra,
i ett brunt höstlöv.

du såg ett liv,
något som var på väg mot sin död,
men var vackert ändå.

jag såg ett brunt löv,
ett dött löv.

min värld var platt.
din var levande,
i alla skeden.


--

du lärde mig mycket,
men du lärde mig aldrig,
vad trygghet är,
vem gud är,
och hur man gör,
för att gå på vatten.




Fri vers av tvättstuga
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-09 13:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tvättstuga
tvättstuga