Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att stämma möte

Bleknande minnen
leva i nuet
som blomsterdoft och fåglalåt.

Hör måsarnas skrän
känn nässlornas fräna lukt.
I alarnas skuggor minnet fördjupas.

Skratta du skata-
stillheten bryter du ej
i strömmande vattnens lopp.

Drömmarna flykta ej
för spegelbilden däri;
för ringar som klinga kring myggornas dans.

Det är ljuvt att vandra här
hand i hand
med minnet om tysta förtroliga band.





Fri vers av vera gade VIP
Läst 575 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-11 08:23

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Man kanske kan anta att lugnvattnet i utkanten av en livlig ström ger speglingar som är dunkla, just \"såsom i en spegel\"? Det skulle ju passa bra in i diktens allmänna stämning.
2007-12-11

  vera gade VIP
Kan man svara en kommentar så här själv? Det är något med vokalen A i leva som inte ersätts så bra med ER i lever, tycks det mig. Men så klart är jag lite gammeldags;-)
Jag tänkte också på detdär med det stilla vattnet, när jag skrev ut texten. Men jag minns hur det här i Strömmen är sköna lugnvatten vid stränderna i stark kontrast till det sströmmande vattnet ute i fåran. Nog har du sett det ibland?
2007-12-11

  Björn Nilsson VIP
\"Bleknande minnen\" - en vision av gamla färgfoton från 1950-talet där färgerna liksom flyter bort och motivet blir allt suddigare.

Intressant att du har verbens pluralformer med, det gör att man lättare förs tillbaka åtskilliga årtionden. Jag antar att det sättet att skriva försvann just i början av 50-talet, i alla fall för vardagliga texter?

Det som förvirrar mig kan vara \'stillheten .../ i strömmande vattnens lopp\' och \'spegelbilden\'. Är det inte lite jobbigt att urskilja stillhet och spegelbilder i strömmande vatten? Å andra sidan kan man strunta i det och bara drömma sig tillbaka till en solig sommardag för många år sedan ...
2007-12-11
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP