Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

momors död

Klippblocket reser sig mot skyn
Ett skepp
som på väg bort

Inte en synbar rörelse
trots havets idoga sargande

Så måsarna
Står stilla i den hårda vinden
Manövrerar naturens utmaning

Älskade mormor
Du tycktes mig oändlig och odödlig
som stenen
Lika smidig och anpassningsbar
som måsen

Men även klippor brytas
och fågeln tvingas slutgiltigt välja
sin egen väg

Någon annan tar rodret
på skeppets sista resa




Fri vers av gertrude blumenthal
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-14 23:00



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Underbart..fler borde läsa den här!! Vackra ord med en känsla som berör mig nästan till tårar.
2007-12-14
  > Nästa text
< Föregående

gertrude blumenthal