Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns inte i dig

Det finns inte i dig

Tar min skalpell 
Jag skall in i dig 
Öppna upp dig, likt en bok 
Det måste finnas värme, 
liv, känsla någonstans långt under dessa tjocka lager av nonsens 

Jag ska finna ditt försvunna hjärta bland all denna ondska 
Men finns det något kvar? 
Låt mig drömma att det finns… 

Jag svettas blod i mitt försök att finna ordet 
Men det verkar vara dig främmande 

Jag har rivit sönder vartenda ark 
Men jag blir inte visare 
Du verkar inte ha fått denna gudagivna gåvan

Jag har skurit mig blodig på vartenda ark
Men det är meningslöst för det rinner inte genom dina ådror
Ditt blod är kärleksfattig och dina andetag kalla som is, 
fulla av en bitter smak av likgiltighet 

Du besitter det inte, det finns inte i ditt ordförråd för ditt lexikon äger det ej 

Jag har gjort mitt bästa för att berika ditt ordförråd men förgäves 
Man kan inte lära kärlek till någon som ingen puls har 
För du är död 
Död i värsta beteckning 





Fri vers av Laov
Läst 437 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-22 20:28



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tragisk text som andas lite av den längtan efter kärlek som vi väl alla någonstans bär inom oss ibland. Men tyvärr så kan den ju vara så svår att finna besvarad...
2008-02-19

  melancholia
dina ord får mig att rysa, ren poesi i mina ögon

vackert.
2008-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Laov