Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
här en variant på en historia som när jag hörde den, utspelades i en sovkupè och att fru björk tycktes ligga i armarna och kyssas med en främmande karl medan hennes man förskräckt tittar ned på dessa stackars oskyldiga människor


Ytterst spännande historia








Två män delar kupè i liggvagn
herrar Doktor Hasselspö och Ek

Herr Ek tar överslafen och
dr Hasselspö tar nederslafen

ingen av dem somnar med detsamma
herr Ek läser tidtabellen och
herr Hasselspö dagdrömmer

plötsligt rycker det till
i överslafen
herr Ek stirrar ned mot rockarna
vilka hänga från krokar i höjd
med överslafen och vars
nedre del är i höjd med
strax över golvet

herr Ek
-Hör ni ni ni, här ifrån ser det minsann
ut som om ni har händerna i min rock
och nu plockar ni med min plånbok

herr Hasselspö
-Ni ser i syne, det är ett fickur jag
håller i, jag önskar det ej var trasigt

herr Ek
-Men jag ser ju att ni gräver i min
plånbok och i min rock

herr Hasselspö
-Det är nog bäst att vi byter plats
så får ni se att jag är oskyldig

herr Ek
-Det är nog allt bäst det,
nu kommer jag ner

De båda herrarna skiftar plats och
först händer ingenting
men så plötsligt utbrister

herr Hasselspö
-Ni har rätt, härifrån ser det
precis ut som om ni gräver
i min rock, och nu letar ni igenom
min plånbok, tänk så det kan bli
bara av att ligga här och se som i syne

när morgonen gryr är herr Ek inte kvar
i kupèn och ingenstans i tåget syns
minsta spår av den mannen, samtidigt
upptäcker herr Hassselspö att han
saknar en viktig sak i sin rock




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-12-28 23:46



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Vadå för en sak?
Herr Ek verkar ha tappat moralen en smula och
den förklädde Dr faustes masken.
Hm...metaforisk så det förslår om man funderar på det...
Kramiz
2007-12-29
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP