Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med tack till Björn som räddade mig från den gamle rucklaren på ett ben ( en byrålådsprodukt i väntan på våren- det var tö idag)


Vårlängtan

I denna nyvunna vår
ser jag hur Bråbygdens land är rikt:

Vid laggårdslängan ligger grisarna
och sädesärlan bredvid
blänker till i lysande blått
mot den gyllene halmen
ty allt är i detta nu färgat i guld
av solen
som sänder sina strålar
snett genom hagelbyns blå.

Och lycklig är jag när jag möter
tibasts ljuströda blomma
som blandar sin doft med det torra gräsets
och tranorna
som lyfter sina vingar
med tunga slag
och långtframsträckta halsar.

I tillgift får alla att se
björkarna i vitt och violett
och allt blåsippsblått under fjolårsriset.




Fri vers av vera gade VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-07 19:50

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  isabel louise
ja våren är allt härlig!
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP