Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ni får inte tänka nu att dom lekte med kottar utan tänk att det var kottarna som lekte med dom


flash back



Solens första strålar mot det vita taket
dom där måsarna som väsnades
på gärdet bakom muren nedanför.
Den där längtan om att strunta i sin frukost
för att rusa genom dörren
i förd ett par slitna gummi stövlar

utanför huset när daggen just lättat
då när luften är lagom varm,
det är vid sådana tillfällen man är tillfreds
med både sig och det som omger en själv
det kan räcka med att man hittar ett nytt sätt
att klättra över staketet som är uppspänt

visste knappt vad en happy meal var
vi grillade pinnbröd i snön över elden
minna bröder hade likadana overaller
alla fick varsin korv att tappa i glöden

tänk att få krypa ner i släden
då när det blivit is
det bar av till fastlandet
på skoter i ett tvåtakts dis
spåret försvan där hemma
när man kommit ut en bit
sen väntade vi på bussen
som skulle ta oss dit

om våren föddes lammen luften den blev lätt
skären var inte kalla när isen släppt sitt grepp
man ville explodera av allt liv som ön förklätt
marken torkade av sol som molnen inte täckt

På”klinten”var det valborgs eld
då världens högsta berg
om kvällen bytte himlen färg
var gång en ny nyans
det var fest i våran byggde gård
med lekar och med dans
har aldrig önskat minna första år
till någon annanstans

det var dom sista bohemernas tid
och snart har dom flesta försvunnit
och kvar finns ett sommarparadis
av det som förr var ett sätt att leva

kvart över sju kommer skolbåten
tio över sju ropade mamma alltid det
elva över sju står jag upp
jag vet att det är brotom nu
tretton över är ryggsäcken packad
fjorton över slukar jag en vete franska
femton över häller jag ut en mugg te i strupen
sen går jag ut och vänder mig inte om....

vi lekte röda vita rosen hade kojor överallt
om det blev kallare så var det skridskor på
vi smög på grannens ungar slöt en o annan pakt
Legot låg i högar så att det knappt gick att gå

Solens första strålar mot det vita taket
dom där måsarna som väsnades
på gärdet bakom muren nedanför.
Den där längtan om att strunta i sin frukost
för att rusa genom dörren
i förd ett par slitna gummi stövlar

utanför huset när daggen just lättat
då när luften är lagom varm,
att ta dom första stegen
att gå ner mot en strand
ro ut i viken för att vitja litet garn
det är något som jag saknar nu
från när jag var ett barn




Fri vers av Patrik M/nsson
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-12 09:30



Bookmark and Share


  Regular
Fick själv en flash när jag läste denna..känsla 5:a
2008-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Patrik M/nsson
Patrik M/nsson