Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lånade ord från Monet.


förvirring.

jo jag tänkte att
jo
jag tänkte att
jag ska linda in orden lite omkringlinda
slingra in i ett nystan
knysta och nysta runt och runt och omkring
till en omväg som blir en senväg för en genväg blir alltid en
sen väg
för även om jag vet exakt vad det är jag vill säga till dig
har jag lärt mig att om jag vrider lite på orden
lindar in dom i lite längre meningar än tänkt
och säger till exempel
ja kanske vi får se om jag har tid med en axelryckning
istället för att säga det jag tänker
att jag verkligen vill vara med dig
och att jag egentligen vill vara med dig mest hela tiden
och kanske varje dag
så kommer du inte förstå att det handlar om kärlek
kräklek lek kär närhet
skulle jag aldrig säga




Fri vers av Myrja
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-13 13:42



Bookmark and Share


  kirsti j.
fina my, vad detta var bra..
dels för att det är så du..
och dels för att det är rent språkligt väldigt snyggt:
du vet då hur man fångar innehållet med hjälp av formen..försiktiga tankar o känslor som aldrig kommer fram fångas i försiktiga, trevande meningar, som inte heller kommer fram - förrän på slutet, då de äntligen blir uttalade.. som ett lock som far av en kokande gryta..
önskar bara att diktens slut kunde omsättas i verkligheten..
det önskar jag dig..my
2009-02-14

    illvette
Gillar verkligen denna text, leken med orden är fantastisk och förstärker verkligen innebörden av dikten!
2008-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Kräklek!!
Utomordentligt!
2008-01-13
  > Nästa text
< Föregående

Myrja
Myrja