Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rikedom större än diamanter...

 

 

när önskan att finna
tog en paus
vilade vid roten
av överlevnadstankar
fann tillvaron
öppningen

en glipa

något jag inte förutsett

---

jag tror mig hittat
en gråsten
bland alla ädelstenar
ett något av omsorg skapat
som överglänser diamanterna

som bär insikten
låter den tindra
i sin kristallfyllda sal

där orden är dansen
som i lust virvlar
bygger från botten
en oas

 

att få vara

där med dig
njuta
i en stillsam bal
tillskriver jag dig

ett jag
och jag


som berikats

känner mig

förmögen

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 253 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-01-20 02:04



Bookmark and Share


  Sanningsägaren VIP
ädel malm måhända...
2008-01-20

  aol
gillas verkligen hur fint din poesi tar fram gråstenen
och innebörden varför gör dom sista verserna så
mästerliga
2008-01-20

  lilla t
Du kan allt få mig att grunna även på en söndag :) Fin dikt som belyser att värdefullhet inte behöver vara saker som glittrar och glimmar... Fränt tycker jag.
2008-01-20

    Maria Malm
Att finna en gråsten som har större värde än diamanter..berikande..
2008-01-20

  Larz Gustafsson VIP
\"Bal\" gillar jag inte, men resten talar ju om att det enkla kan vara vackrare än det vi oftast förknippar med skönhet ( p g a medias hjärntvätt, Idoljuryn och annan psykofascism).
2008-01-20

  Lena Krantz VIP
Ett berikande möte låter det som i mina öron!
Som alltid skildrat i underbart snirklande ord!
;o)
(Ja jo somnade gott i soffan och vaknade ungefär nu men skall strax nattas på riktigt...hi hi)
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt