Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nuet

Ibland fångas jag av nuet. Inte alltför ofta men ibland vaknar jag upp ur mitt drömmande och faktiskt befinner mig på en plats som varken kräver min närvaro eller skulle belastas av min frånvaro. Resten av tiden vilar jag som en skyddad fågelunge i mitt innersta bo, i valda episoder av mitt förflutna eller uppmålade delar av min framtid. Det skrämmande med nuet är att jag lever, i de andra lägena bearbetar jag eller drömmer. I nuet skapar jag, jag är konstnären av mitt egna verk- livet. Det verkar som om rädslan för nuet är påtaglig för de flesta av oss. Vi är så rädda för att måla ett enda streck fel på vårt eget verk. Så rädda att vi hellre struntar i att måla. Ändå är den vackra konsten ofta osammanhängande. När vi möter en människa som fångats av nuet fascineras vi, vi blir antingen inspirerade eller avundsjuka beroende på vilken sorts människa vi är. En människa i nuet strålar för den har lämnat det förflutna bakom sig och prestationsångesten åt sidan. Vartenda ord den yttrar, alla ansiktsuttryck, varje steg är konst.




Övriga genrer av Snufers
Läst 211 gånger
Publicerad 2008-01-20 17:34



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Dessa benådade blick av avkoppling.
Det finns en dansk som menar att lycka är att ständigt vara närvarande i allt man gör.
Jag håller inte riktigt med. Ibland är det fint att bara susa iväg...och så plötsligt landar man igen. I nuet.
Det blev liksom en stunds laddning eller hur man nu skall uttrycka det.
2008-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Snufers