Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skillnaden mellan tomma ytor och frisläppet vi alla väntar på

Livet är 10 minus det är
ett tomrum fyllt och ett annat
skapat
det är mina händer som doftar
apelsin
det är mina händer som rinner
röda

telefonreparatörer ringer lyssnar till
osäkerhetens andetag i luren
hur kopplar man in en telefon?
Signalerna går ut
men inte in

Och livet är 10 minus

vi sitter och hostar i tomrumet sen gårdagen
sträcker ut våra blåa tungor
väntar på något som smakar
sött

Du pratar om ett eko
och det fyller mina öron
jag bestämmer mig för att inte tro på dem
jag vill gå hem
bara glömma orden som flög iväg
som en tyngdlös pil
som missat sin måltavla

Jag låter orden fylla min mun
de jag plockat från magen
och dragit upp för att låta dem
befrias




Fri vers av Pausi
Läst 416 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-01-21 15:35



Bookmark and Share


  Patrik Englund VIP
livet är 10 minus


läsvärd text
2009-09-24

  Larz Gustafsson VIP
sträcker ut våra blåa tungor
väntar på något som smakar
sött


Dennis och HANS apelsiner, kanske...?
2008-01-21

  edvin medvind
\"telefonreparatörer ringer lyssnar till
osäkerhetens andetag i luren
hur kopplar man in en telefon?
Signalerna går ut
men inte in\"

Jag gillar verkligen den strofen och en hel del annat också i den här dikten. Mycket snyggt skrivet om sprickan mellan verkligheten och det som vi vill att den ska vara.
Jag har egentligen bara en invändning och det är att jag tycker att du kan ta bort de sista två raderna. De tillför inte så mycket och jag tycker att det blir en väldigt bra avslutning om du låter strofen som står ovanför dem stå sist.

Men det är en småsak. Som helhet är nog det här den bästa dikten jag har läst av dig, hittills...
2008-01-21

    RebeccaW
Gud vad bra! Alldeles totalt jävla perfekt, \"livet är 10 minus det är
ett tomrum fyllt\", så himla snyggt skrivet. STOR applåd!:)
2008-01-21
  > Nästa text
< Föregående

Pausi
Pausi