Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Medeltiden

Ibland så tänker jag ”undrar om dom som levde på medeltiden visste om att dom levde på medeltiden”?
Jag menar, insåg dom hur fucked up deras värld var? Tänkte dom såhär ”vi är ju dummare nu än vad vi var för hundratals år sedan”.

Världen var helt skev. Kvinnor stenades och brändes på bål för att dom inte levde efter gudars behag. Kungar predikade om moral och lydnad under svärdet.
Fel åsikter resulterade i avhuggna händer eller dödsstraff. Bilder som hade ”fel” politiskt budskap eller som upprörde gud revs sönder.

Ibland så tänker jag ”undrar om folk vet om att vi lever på medeltiden”?




Fri vers av Anders Andersson
Läst 421 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-24 18:54



Bookmark and Share


  Lavinia Röd
Gillar din slutgiltiga frågeställning! Spännande reflektion.
2010-01-03

  Ulf Popeno
Jag tror att på medeltiden gick alla omkring och väntade på att nån skulle uppfinna mobiltelefonen.
2008-02-01

  Janjohan
Även den här: Hur bra är inte slutet? Och vem kan svara?
2008-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Anders Andersson
Anders Andersson