Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vill inte vara vuxen längre

hela barndomen och ungdomen gick hon och väntade på
att få bli vuxen
att få bli stor
att få ta ansvar
att få visa hela världen att hon minsan visste hur man beter sig
att få ha ett eget hus
att få ansvara över blommornas överlevnad
att få supa sig full
att få vara bakis utan att låtsas att hon är nykterist
att få slippa mammas överös av omtänksamhet och goda råd

det enda hon längtar efter nu,
när det är som kallast
och ingen bryr sig om henne
i det stora huset
bland alla döda krukväxter
och högar av obetalda räkningar

är att få krypa upp i mammas famn
och bli överöst av klappar
och en röst
som säger
att allt kommer att bli bra

jag vill inte bara vuxen längre




Fri vers av varm
Läst 360 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-31 15:31



Bookmark and Share


  isabel louise
tror många känner igen sig i det...jag gör det iaf :)
2008-01-31
  > Nästa text
< Föregående

varm