Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flickan med tovigt hår

Fläckade skuggor hon minns från gångna år
Färgade hårt, som bilden av en liten flicka
med tovigt änglahår

Med solen utom räckhåll hon tidigt förstod
Sitt livs grymma öde; att dö för ung i sitt toviga hår
I sitt hjärta inte längre hopp, inte heller mod

Våldtagna, kladdiga som oskuldsblod
Av vår Gud så god, visst så rar
känslorna tränger upp ur hennes minnes- kar

Förnimmande är smärtan
slingrande runt barnet naken- rar
Spelande är flickans skratt, kelande med livet i stjärnstoftsnatt

Utvisade änglar i horisonten störtar
brinnande blå i dygnets morgontimmar

Förlorad är oskulden i sin jakt på tappade vingar




Fri vers av O_regelbunden
Läst 765 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-05-28 10:41



Bookmark and Share


  madinsane
OJ, vilken konst.
med rader som;
'Utvisade änglar i horisonten störtar
brinnande blå i dygnets morgontimmar'
är du en konstnär av stora mått.

mycket bra!
2005-09-13

  Morvern
vackert!
2005-08-23

    fazza
Brinnande blå i dygnets morgontimmar - ja, en snyggare bild får man leta efter!
Rytmen och strukturen går väl ihop med innehållet, som är allt annar än "sött", och det är det som blir så effektfullt mot din upprepning av "tovigt änglahår".
2005-05-29

  nea.
Den är helt enkelt underbar! Man läser den flera gånger i rad, och ändå så käns den lika mycket varje gång.
Jag gillar sista stycket, det inger hopp samtidigt sov det käns hopplöst. Äsh, svårt att förklara... men den var jättebra iallafall!
2005-05-29

  swimsus@gmail.com
!Dö för ungt i tovigt hår"
Här har du verkligen lyckats..super..
2005-05-28

  Susanna
Väldigt fint språk du använder!
Anar att den handlar om våldtäkt? Det är fruktansvärt hur vissa människor kan handla så brutalt...
2005-05-28
  > Nästa text
< Föregående

O_regelbunden
O_regelbunden