Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det enda




 

Det enda vi

 

kan göra

 

är att älska

 

vilket innebär

 

att vi är mänskor

 

för & med varandra.

 

Sen får man se

 

hur det går.

 

Mänskor måste

 

bli mänskor igen.

 

Vakna upp ur

 

illusionernas töcken.

 

 

Vi ska adoptera

 

minst en annan

 

mänska

 

in i vårt hjärtas

 

varmaste rum.

 

Låta livets ljus



flöda

 

genom våra hus.



Själens eld brinna i vår blick. 




Varje dag ett liv.

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 503 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-14 20:14



Bookmark and Share


    sunnanvind
Härlig text som är hoppfull! Här gör jag ett *bokmärke*!Tack!
2008-02-18

  Michaela Dutius
Den dikten gillar jag- en brandfackla för att införa något som borde vara självklart!
Väl poetat!
2008-02-16

  Johan Bergstjärna VIP
men i vår tid viner piskan över huvet på dom som har det svårast... som försöker ta sej upp över kanten till livet...
det är den grymma förhärskande tidsandan... alltså ett förakt för svaghet, vilket ju faktiskt inte är något annat än fascism...

så visst, såna här texter behövs i massor.
2008-02-14

    Nattviol
varje dag ett liv
vackert är det
och sant..
; )
2008-02-14

  aftermath
jag brukar säga att vi människor är till för att hjälpa varandra.
det visar du i texten så fint
2008-02-14

  Cris
Vackert och tänkvärt.
ord att ta till sig.

din dikt är som en bön en uppmaning också naturligtvis och ett slags mantra.. ja
2008-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP