Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mammon, Min broder

Mammon, prins av plågor, är min bror
Likheten mellan oss är slående och stor

Från födseln har vi givits död och förruttnelse till di
Blott ett vämjeligt skal är köttet våra själar bor i

Våra hjärtan är förvisso fulla av hat, hunger och vrede
Ändock är vi inte främmande för kärlekens omvälvande skede

Lusten är lika evigt brinnande inom oss som våra demonsjälars styrka
Vi är dess herre såväl som dess slav, det finns mäktiga begär värda att dyrka

Bara ondska känner ondska och det du tjänar är inte godhet
Mörkret är gränslöst men begränsat så vi kämpar för dess frihet

Vår fader är ondskans låga, en outtömlig eld som sveder och förtär
Vår moder är flamman bortom all kontroll som inte kan kvävas, livets eld
Ja visst är vi styggelser, men det är bara en liten del av allt fruktansvärt vi är
Vi är härförare och vår arme är de vidunder som väller fram ur mardrömmars och förvridna sinnens mörka däld




Fri vers av Banehallow
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-02-26 10:49



Bookmark and Share


  Diffusiaria
snyggt
2008-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Banehallow
Banehallow