Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vingklippt ängel

Vad är kärlek? Är det bara en känsla eller är det nått mer? En sak vet jag iallafall. När man blir sårad känner man sig som en vingklippt ängel. Utan förmågan att kunna flyga på rosa moln som man brukar säga när man e kär. Vad är en ängel utan sina vingar? Är han/hon en vanlig människa då? Eller kan man utskilja dom från mängden? Jag vet inte längre vad jag ska ta mig till med alla tankar som rusar genom mitt huvud. Det tar inte slut. Vad \"är\" en själ? Var sitter själen? Är själen precis som en kroppsdel och sitter på en utgiven plats? Ni får ursäkta om jag besudlar era liv med mina meningslösa tankar!!!




Övriga genrer av Society
Läst 244 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-01 06:02



Bookmark and Share


  devilsangel
Själen är ingen kroppsdel utan det vi är innanför...Kärlek är mycket mer än bara en känsla.Som du själv skriver så känns det som att vara vingklippt. Man kommer ingenstans, man tänker inte klart...Bra funderingar, inte meningslösa alls :)
2008-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Dina tankar är alls inte meningslösa.
Tvärtom.
Jag skulle bara vilja ge min definition av begreppet ängel.
Skall man ta den bokstavliga betydelsen av ängel först så är den \"budbärare\".
I DEN bemärkelsen är även jag en ängel.
Men här upphör snabbt likheterna.
Bibeln beskriver andevarelser som kallas änglar. De är skapade av Gud. Dock icke till Hans avbild och med samma status som människan (som ju är skapelsens krona).
Guds Ord talar ofta om att änglar uppenbarar sig och att människor får änglabesök.
Ett exempel är ju då ängeln Gabriel besöker Maria för att berätta för henne om det barn hon skall föda.
2008-03-01

  Dr Jimmy Johansson The 777
Du bör lära dig att formulera en fråga rätt sätt min vän.
Själen varken \"sitter\" eller \"står\" någonstans.

Vad är kärlek? Vad är mat? Nu kanske du kan tolka svaret själv.
2008-03-01

  Dr Jimmy Johansson The 777
Du får gärna besudla mitt liv med dina meningsfulla tankar.
2008-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Society