Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tidigt skuggspel

Ser tidigt skuggspel
mot minna vita väggar

Dinna djupa andetag
ur din sköra kropp
som vilar

Medan det vässande ljudet
från de långa klorna
dras mot ditt täcke

Likt en monotom parningsdans
rör sig den kropp
du älskar

Plötsligt hörs ett tyst jamande läte
ett smidigt hopp

Den mystiska parningsleken är över
din kropp rör sig åter oroligt

Allt från ett bedövande sus från husets inre
till tystnadens innersta väsens mystik
bryter in i ljudmattan

I ögonblicket
sveper nya ljud förbi
upptäckter
av närvarande

Detta säger mig att tiden alldrig vilar
men ändå förändringarna på minna vita väggar
knappt skönbara
fäster sig i mitt sinne

Längtar efter den storslagna tystnaden
att få vila i den monotoma dansen
från ljusets låga

Jag älskar de smidiga sprången
från storstadens innekatt

Hans trånga liv
förvränger
hans naturliga mönster

Men ändå kan jag känna en doft
av det fördolda
i hans språng

Liksom jag söker han oavbrutet något
en inre längtan att komma bort
från detta bedövande sus

Få uppleva den storslagna tystnaden
bortom storstadens gränslösa
majestätiska dån




Fri vers av rolf VIP
Läst 237 gånger
Publicerad 2008-03-05 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rolf VIP