Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när solen står som högst

När solen står som högst
ska förloraren vända om
jublande skrika
att evigheten blåser alltid vart den vill

Han ska plocka upp
det röda äpplet
smaka den förbjudna åtrån

Förlåten ska han förkunna
kärleken som jag med minna slitna händer
har planterat i bördig jord
ska växa

Detta är min gåva som givits mig
ur den allsmäktigas korsfästas hand

Jag har skådat in i hans ögon
sett hans brinnande kärlek

Detta frö som är planterat
ska för evigt växa i det fördolda

Ständigt ska det vattnas
jorden som är mig given
av denna längtan

Sorgen ska vattna
minna tårar

Djupt i mitt inre ska jag förvalta
denna skatt
i mitt gråtande sinne

Människa sluta söka bortom dig själv
vänd om
innan din jord förtorkat

I hans rinnande sår
syns dinna synder
men du är försonad
var inte rädd
dom kan inte längre skada dig

Gråt ej längre
över den tid du förspillt
vänd om

Skåda det
uppstigande ljuset
lägg din övergivenhet
på hans skuldror
han ska bära




Fri vers av rolf VIP
Läst 251 gånger
Publicerad 2008-03-07 21:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rolf VIP