" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Petruslice.se/23

Varför försöka skriva om historieboken,
duger den inte som den är?
Kan ett krig vara annat än ett krig,
oavsett var, och på vilket plan,
det förs?

Det är ju trotts allt mot mig, mot oss,
det är alltid vi som skall försvara oss,
även om vi är de sista som vill kriga,

och saknar kraft.

 

Det är inte piskan,
inte läderstövlarna
eller långrocken i svart skinn
med axelklaffar
och alla emblem,
som skrämmer mig.

Snarare att något glöms bort
och föds på nytt.

Så skriv om historieboken du,

 

jag behåller min,

när jag går till Frälsis,
och får något i magen.

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 293 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-15 23:27



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Håller med fullständigt....man får aldrig glömma och man får också inse att vissa vill låta bli att se och förstå hur det verkligen var en gång...de går gärna på lögner.
2008-03-17

    Maria Malm
Så sant..historieboken behåller även jag..ingen får någonsin glömma..
2008-03-16

  aol
det gör jag med finfin poesi
2008-03-15

  Elaine.S VIP
Vi får inte glömma,en sån befruktning måste aborteras
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt