Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tittar fram bakom täcket

 

 

tror inte på viljan
när jag sakta tittar fram
över kanten
där halvt gömd
tömd
bakom täcket

varför
kan en dröm
i slutet vara så hård
där den stunden innan
smekte sig fram
som en ljummen bris
så ljuv

varför får inte jag
behålla den en stund

finns den redan...
är jag blind...
eller räds jag verkligheten

är den saknaden
som spelar mig ett spratt

 

eller...

 

 

 

undrar bara hur länge
det skall upprepas

---

          man har inte alltid val
          sades det
          förvisso rätt
          då inga val finns att tillgå

          annat än ett...

          jag gjorde det då

---

någonstans finns trotts allt
min tro på en värld
i förändring
så jag väntar
på tillfället

då jag med glädje
tittar fram bakom täcket

 

och säger

 

 

wow...

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-17 21:05



Bookmark and Share


    Sleepy
den var jätte bra
2008-05-08

  Lena Krantz VIP
tittut.....fick jag bara lust att skriva! *skrattar*

Hm...nästan som en vårdikt ...och i ock för sig är det aprilväder, ömsom snö som smälter när solen tittar fram i nästa stund!
2008-03-18

  Rolfsdotter
Skön poesi, fint upplagd, gillar vändningen och naturligtvis, slutet med sin oväntade knorr!Kram Backsippan
2008-03-18

  aol
wow gillas frågor tro tittar fram bakom täcket kul
2008-03-17

  Elaine.S VIP
Kann drömmen bli sann eller lever man drömmen.Hmmmmm

Slutet kom så oförberätt, inte tittut....... men wow.
2008-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt