Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Himlen på Jorden




 

Du med de

brinnande ögonen

den fridfulla

medkännande

fullkomliga blicken



Du som vägrat

abdikera

från din kärlek

din integritet

 

Du som lär mej

att inte gå

med på

att avstå från allt

jag är

allt jag är värd

min storhet

 

Du som

tillsammans

med mej

går rakryggad

lysande

älskande

i mörkret

i helvetet

i världen


Du som gläds

och njuter

med mej

i himlen på jorden.

                   
(Februari 2001)




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-19 19:38



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Underbar hyllningsdikt till en människa som vågar vara levande
2008-03-21

  korpfjäder
I varje medmänniska bor det en himmel. Det är stort att kunna se det.
2008-03-19

  Elaine.S VIP
En gåva , verkligen, att ha en sådan medvandrare
2008-03-19

  Betlehemsstjärnan VIP
Helt underbar...så hoppfull, med full känsla och berör mig mycket/B
2008-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP