Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu specialister: hur är det med rimmen i japanskan? Finns de alls? Kan vi använda våra urgamla spansk/franska klingande vokaler i inrim eller konsonantrika germanska uddrim?


Fråga om udd-inrim i haiku?

Skarpögt spanande
skatan skönjer ett byte
gör en störtdykning




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 306 gånger
Publicerad 2008-03-24 07:11

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
I frihetens namn kanske vi borde kalla det treradingar eller kortdikter- så vi inte behöver kasta allt för många av våra livande adjektiv;-)
2008-03-24

  korpfjäder
Jag vet inte hur det är med japanskan - men om vi tillåter oss att vara nordiska inlånare av formen för övrigt och om vi förhöjer den poetiska smaken med den sortens kryddor kan det ju inte vara fel!
2008-03-24
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP