Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sekundjägaren

 

 

om det endast rör sig om en sekund
är den värd att sparas
tjäna in bland många till ett...

så tänker du säkert
där du i din iver löper gatlopp
mot ett mål bortom våra ögon
förhindrad att stanna till

          du antyder ett hej i förbifarten

och din rock smäcker sitter fast
alltmedan väskan i din hand
fladdrar som vingarna på en fjäril
där du tar dig till nästa anhalt

          minnet är en gråblå skugga

fort går det som alltid där dina ben bär dig

har endast svårt att förstå
hur vardagens enkla göromål
skall finna plats hos dig...

 

eller är det så att jag kliver i sirap
där du far fram
som en oljad blixt

klar...

 

möjligen lite av varje

 

men jag beundrar

 

 

din iver

 

 

 

Speedy...

 

 

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 237 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-03-25 17:36



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här beskriver du ett fenomen i tiden. Antingen så är vi sekundjägare eller tidsoptimister men tiden är den som styr. De som inte orkar/vill hålla samma tempo måste nog för sin egen skull välja bort den typen av personerna i sitt liv för att må bra...trots att de har snygga ben...*L*
Strålande skrivet!
2008-03-26

  Lena Krantz VIP
Varför tror du att jag gåååår till jobbet varje morgon? *skrattar*...det är så skönt att traska på i sin egen takt (speciellt för en morgontrött som jag).
2008-03-25

  Rolfsdotter
Du ger en härlig bild med dina ord, Kram Backsippan
2008-03-25

  aol
så igenkännande så kan det vara du beskriver det bra i din poesi
2008-03-25

    Maria Malm
Ja, tänk vad många sekundjägare det finns omkring en..ibland kanske man kan beundra någons iver, det är så sant..men många gånger undrar jag varför de har så bråttom..

Hälsningar från
en sirapsklivare
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt