Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är hon igen ett år äldre.


Jag vill berätta om min dotter II

Min prinsessa är nu åtta år
och går då i andra klass
har samma temprament som sin mamma
och en tunga som är rakbladsvass

Du börjar bli stor nu lilla tjejen
klarar allt och hatar att inte förstå
och skulle det mot förmodan skita sig
så finns pappa bredvid att skylla på

-Det skulle du ha sagt INNAN jag började
trots att jag säkert lät som en papegoja
och skulle någon gång orden nå fram
så är man tjatig och full av tråkig noja

Vi har nu kommit därhän
då pappa måste släppa taget ibland
men för mig är det en läskig känsla
för den är ännu så liten i min, din hand

Du kommer ännu till mig för kramars skull
som jag hoppas du tar med dig på färden
själv sparar jag alla de gånger du viskar
att du älskar den bästa pappan i världen.




Fri vers av Nicklasb
Läst 662 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-03-25 19:40



Bookmark and Share


  RutigKjol
Den här texten gjorde min kväll/natt. Fan vad underbart. Jag som tonåring fylls av en galen ömhet och vördnad.
Ta vara på det ni har. (och inte minst din förmåga att skriva!)
2009-05-16

  Svartochvitt
åh. det sista är så himla himla fint
2009-02-25

    Charlotte_08
Väldigt bra skriven! Så talande, känslosam och rörande!
2008-12-07

  RutigKjol
varma ord som värmer läsaren..
alla fäder tänker nog liknande varandra,
men få uttrycker det så bra som du!
2008-10-10

    sunnanvind
Underbart till din lilla tjej...verkligen jättefint!
2008-04-17

  Erik L
Fin och ärlig personlig text.
2008-03-25

  Lyckohäxan Enediel
Åååh helt underbart skrivet! =)
Mycket värme i orden och jag förstår att hon är en kavat och livsglad liten tjej!
2008-03-25

  * Ammi *
en underbar text till det allra bästa vi har, barnen! än har du några år kvar innan du blir den värsta som finns, för att sen återta hedersplatsen i hennes hjärta!
2008-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Nicklasb
Nicklasb