Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslan av att inte passa in....


Vingarna känns ännu inombords

Det finns ett hål i himlen

Nedanför slukar enslighetens nakna armar alla ekon
medan stjärnornas strålglans vemodigt viskar
om förlorade tider.

Likt tårögda blickar genom ett sprucket kaleidioskop
befinner sig förlorade drömmar i gränslandet.

Mellan åtrå för morgondagen
och den bitterljuva önskan
om att för evigt omslutas
av glömskans töcken.

Minnena av resans ouppnådda mål
har sedan länge bleknat
lämnat vidare sitt spektrum
att göda längtan efter det som aldrig blev.

Spegelbilden tecknar inte vad sinnet känner
ändock vet en vilsen själ när stigen är främmande.

Ingen kan skönja var de suttit
men vingarna känns ännu inombords.





Fri vers av Jorska
Läst 1059 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2006-11-03 08:21



Bookmark and Share


  Nicklasb
Jag ser tavlan med motivet framför mig, jag tror aldrig att en dikt har fångat ett uttryck så som denna har.

Man kan nästan ta på ensamheten och längtan.
2007-12-07

  FÖRBJUDENKÄRLEK
wow, helt fantastiskt skrivet.
2007-08-26

  Albert
måste ju börja läsa dig ordentligt, ser jag

en rad måste jag citera, som jag kände igen mig i, som du skriver fram så fint:
\"Spegelbilden tecknar inte vad sinnet känner
ändock vet en vilsen själ när stigen är främmande.\"

mycket vacker dikt
2007-06-27

  Nicklasb
Att denna dikt inte fått en kommentar är helt otroligt, fortfarande en av mina absoluta favoriter.
2007-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Jorska
Jorska