fantasi

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fantasi




Under tundran

 


 

            vem släpper                
         stjärnorna                   


far                

under                      
               de mörka                  
                            taken                         

 låter ljuset                  
 som ett hav                

beröra sidorna            
som en vind            står still

som vind    
far genom tunnlarna    
som en tunnel              
där                               
mänskor kliver   
                    ur   

som                         
en tunnel människor
far omkring i    

mellan molnen     
i perforeringen     
kliver av     
ställer sig där     

i vinden   

Som en tredelad stjärna
medför                         

undran                                    

Vem                                         
släpper                                        
stjärnorna                                           

ser dem falla                                                     

kan någon ta emot dem                                                     

utan                                                                                                            
att skadas                                                                                                  

blickens fångar                                                                                     
när ingen                                                                                          
vet                                                                                                
          att något släpps                                                                 

          mer                   
          än den som ser 

          sitter                 

     i en tunnel        
          som tar             
           klivet ut            
          som står           


         där           

          i vinden               
          släpper honom             
              släpper henne                         


nedför bergen                                                                                            
 


 

                    




Fri vers av Rejja~
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-29 10:51



Bookmark and Share


    Nattviol
fastnar för
\"i perforeringen\"
brytningspunkt
stanna kvar
eller gå..
2008-03-31

  vildvin
tycker om din dikt
och tänker att utan stjärnor
blir himlen mycket tom
2008-03-29
  > Nästa text
< Föregående

Rejja~
Rejja~