Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland skymtar den stora världen ännu förbi

Mina saker i skolbänken.
Det var tryggt.
Min sax.
Min vattenmugg.
Linjalen med mitt namn.
På fredagarna städade vi.
Det var trygghet.

Och klistret. Man kände doften på ett annat sätt än nu.
Man limmade fast glittret på teckningarna.
Som föräldrarna satte i vardagsrummet.
Och allt glitter på golvet en minut senare.

Upplevelserna. Den stora världen utanför den egna husknuten.

Skådespelarna på scen var en annan värld. Inte människor.
Drömmar.

Det enda övergångsstället på väg mot skolan var \"stora vägen\".

Min skolbänk är lite större nu.




Fri vers av Tina-sol
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-29 10:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol