Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-Skifte-

Skymningen kom nyligen i fullmånens födelsedag.
Och där går en epok utan evighet.

Då ett dygn utan dagar.
Nu en natt utan nätter.

Måndag morgon i mars månad.
Sedan ett sekel utan skede.

Samtidigt en sekund senare.
En säsong utan skifte.

Då ett dygn utan datum.
Nu en vit vecka i en vit vacker vinterdag.

Ett år en ålder utan årstid.
En dag utan dagg.




Övriga genrer av Dr Jimmy Johansson The 777
Läst 360 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-30 09:54



Bookmark and Share


  Lili Samuelsson VIP
det fins något oerhört rytmiskt i dina texter, som notblad, avskalat och ordet skifte är ett ord att lyssna till, det händer nåt där
2009-02-23

  Betlehemsstjärnan VIP
Mycket vacker och dessutom fyndig text. Jag älskar titeln på denna dikt/B
2008-04-16

    Glittra G
Jag gillar denna! Det blir applåd!
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Dr Jimmy Johansson The 777
Dr Jimmy Johansson The 777