Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i det osedda kommande

 

 

             


som en död     
sängkrälare    

med nacken belyst    
smyger de gamla                 
städerna                             
omkring                              
den förtorkade jorden     

i rännorna tryter regnvattnet     
handfåror brister                      
för det inre                              
trycket                                    
den beska lavan nyttjar förtur                               
gapande gom                                                       
viskar inte                                                            
mer om liv                                                           

och så ristar den ofödde in ett datum               
liknar ett hopp               
ett amsterdamfönster i midnatt                              
svagt doftande ljus                                               
( kanalfrost )                         
 
och de älskandes                                            
       brustna andningar                 
möts                                    
 
betvingande                                                    
ensamhet                                                       


man knullar inte medvetet där                               
det är nåt                                
 
med den stenlagda                  

stadens       
ruiner                             
i det osedda               

kommande           


dånet            

av förlust     

 

 

                                                                         




Fri vers av Rejja~
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-02 17:27



Bookmark and Share


    söötsnö
najs form!
gillar speciellt slutet
bra skrivit
2008-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Rejja~
Rejja~