Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Borde han inte kyssa sin fru?

Pappan tvättar bilen.
Han tycker om sin bil.
Den får hans tid
och kärlek.
På uppfarten utanför villan.

Det är poleringsmedel.
Det är vax.
Det gnuggas och gnids.

Men varför ser han så allvarlig ut?
Timme efter timme en lördag i april.

Borde han inte kyssa sin fru?
Läsa tidningen i hennes knä,dricka kaffe,
laga lunch, prata om vad de gjorde igår
och vad de ska göra imorgon.

Borde han inte kicka fotboll med sin son,
han som gick iväg ensam med kepsen på sned.
Och pappa bara putsar.
Han kan väl åtminstone vissla
eller gnola?

När pappan slutligen går in i huset är det med nedsjunkna axlar.
Han kastar en sista blick på bilen över axeln.

En liten stund senare står en liten flicka på uppfarten.
Hon sprutar vatten med slangen på sin cykel
och polerar dess styre med en trasa





Fri vers av Tina-sol
Läst 275 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-06 18:25



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Visst borde han det, kyss henne! Alltför många har nog denna vardagssituation där de glömmer bort varandra, tyvärr...
2008-04-06

  Rosmarin
sorglig med väl uppmålade bilder
2008-04-06

  Rolfsdotter
Här putsas yttre fasader, sorgligt...hm, man udrar till vilken nytta, Kram Backsippan
2008-04-06

    Lindizz
Med orden målar du en bild av vardagen, bra!
2008-04-06

  Carola Zettergren
Härligt målande vardagsnära
poetat av dig!!!Applåder!!!
2008-04-06
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol