Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag hatar dig fortfarande finland

Vi sjuknade in
där vid det stormande havet
den kalla finska kusten
febriga kroppar i malätna kläder
regnbitna ansikten bleka av svett
i stugan som närmast var ett ruckel lyssnade vi
vindens ivriga tjut
regnets piskande röst
du skrek dig igenom smärta och blod
trotsade naturens lagar med överlevnad

Det blev min tur

saltat kött och gammalt vin
jag skrek nog som du
skyhöga febertoppar
piskande vind
maskätna trägolv och öppen spis
knarr
knarr
träskor mot golv

Ditt hår blev längre med tiden
gamla fräknar till torra utslag
sedan kom vintern med kyligare kyla

vi hatade finland
vi svor åt kusten

otvättade lakan sedan månader
av feber
av kärlek
jag höll ditt huvud
torkade din blodiga hosta

lappade strumpor
björntråd i sår




Övriga genrer av lisabeth
Läst 374 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-06 22:35



Bookmark and Share


  Fånga dagen
Jag är inte heller förtjust i finland efter vad mitt ex utsatte mig för där på sitt landställe för snart 2 år sen hua
Han tog mig dit för att göra slut för han var s å jävla feg att göra det hemma sen bedrog han mig med kvinnan på ön och skyllde på att jag var sjuk inte orkade dit vill jag aldrig igen åka

Det du skrev var ju en annan berättelse men jag blev påmind
om det när du skrev finland.

Mvh Anna-Karin
2008-04-06
  > Nästa text
< Föregående

lisabeth
lisabeth