Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du var vackrare än flickorna på tv4

Jag minns hur du brukade vippa fram som en ståtlig fågel.
På mina födelsedagar.
I dina fina kjolar och välstrukna blusar.
Med håret uppburrat i någon ny frisyr
som du ville ha bekräftat
att den var elegant.

\" Jag ser ut lite som flickorna på tv4\"
kunde du säga.\"
Men du var vackrare än så.

Du ville ha beröm för dina tårtor.
Jag tänker jordgubbar.
Och du ville vara med och öppna mina presenter.
Undrar vad jag fyllde när jag växt om dig...

Presenter, lotter och födelsedagsfirande var mina motargument,
den där gången då du tänkte bli JehovasVittne.
Det var ju några som var så trevliga som hade ringt på din dörr.
De lät vettiga! Men födelsedagsfirandet kunde du inte leva utan.

Ja, snart fyller jag 27.
Sitter med näsan i din sjal
och känner ännu din själ.

Du har varit borta ett år.
Och jag är inte sugen på tårta.




Fri vers av Tina-sol
Läst 312 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-13 12:08



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Innerligt vackert skrivet om skönheten till det inre och det yttre och saknaden känns i din poesi som berör! Hon känner din kärlek i sin himmel.
2008-04-13

    Herr Ångest
En saknad som känns.

Bra skrivet!
2008-04-13

    Melona
Det är en finstämd text, som vanligt från dig,
med värme, kärlek och med den speciella Tinasolvemodiga tonen liggandes över pappret...
Saknad och längtan, jag tänker på mamma eller mormor

Fint är det!
2008-04-13

  Sanningsägaren VIP
ont
fan så starkt
berör mig
2008-04-13

  Hapalochlaena
Stark text.
Den känns.
En saknad.

Applåd.
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol