Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

-Tyfon-





En vindpust i dimman en solstråle i skyn.
Månförmörkelsen njuter av vårfloden
som tyfonen stormar på.

Då som nu år efter år frågar forntiden
efter framtiden som skar sig på
skärtorsdagens begynnelsedag.

Norrskenet blundar i ett ljusår och om en
sekund ser iskristallen jordbävningen
i en ocean av millimeterstora orkaner.

Gryningen bor i en åskby nära edens lustgård
i tunnlandet bakom paradiset.

Skymningen äter snöflingor i
varmfrontens vändkrets.

Under mörkrets inbrott släcker
ljuset sin brinnande törst
med en droppe i havet.




Övriga genrer av Dr Jimmy Johansson The 777
Läst 405 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-21 22:41



Bookmark and Share


  MeAmmie VIP
Drivande känslovågor som finner strand i en hamn efter tyfonens framfart där urminnestider ligger lagda likt runda stenar som efter mången år slipats Lena av sand, vatten och vind!
Allt ljus på dig min gode poet/Ammie
2009-01-28

    Lars Gullberg
en vindpust vad är en pust för något ?
2008-07-29

  isidore
Underbart flytande ton, som dadaism, surrealism och positiv nihilism i ett
2008-05-18

    iderik
orden leker fram med varandra..magisk och vacker och sorglig,,,
2008-04-22

    *Zenobia*
för att vara bara en droppe i havet, var det mycket substans i denna lilla droppe...

du har lyckats få ihop något som omöjligt går att föreställa sig... :)
2008-04-21

    Glittra G
Jag gillar den, den är väldigt vacker. Väder och vind, gryning och skymning. Vackert konstruerade meningar. Bra flyt
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Dr Jimmy Johansson The 777
Dr Jimmy Johansson The 777