Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De gymnastiskt artikulerade fraserna

Hon log inombords åt perfektionen
och förljugenheten
då de samtalade

Hans blänknde vita skjorta
som nedsänkt i klorin
tillsammans med tänderna
och de gymnastiskt artikulerade fraserna

En utmaning eller en tävling i ögonkasten.
Men det kändes uppenbart för henne att hon redan tagit ställning,
segrat
så istället roade hon sig med att fundera på om han strukit den där skjortan
i timtal
eller om han lämnat in den någonstans och fått jobbet fixat

Eftersom hon redan vunnit vet hon svaret och blir lätt uttråkad.

Roar sig istället med att tänka på hur tråkiga män av hans kaliber brukar vara i sängen. Blir åter tävlingslysten i ögonkasten för alla unga tjejer han betraktat då de klätt på sig efter sexet. Hur förfulade de känt sig och hur han inte ens frågat om de åtminstone tar en taxi hem.

När hon en stund senare står lutad mot en husvägg i solen visslar några byggarbetare efter henne. Hon ber dem att skrika vårskriket istället. Vilket de gör. Och hon tycker att det är alldeles för enkelt så hon sluter ögonen.




Fri vers av Tina-sol
Läst 174 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-24 13:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol