Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ganska lång utvecklingsstörd klagan

Tjugofem år gammal
kom igen nu
livet är här
alla räkningar betalda och min bitterhet har åter ett fast grepp
och kroppen är inte vad den borde vara
lite här och lite där
förhoppningsvis blir det en bra utbildning till hösten
eller så kommer jag inte in
en trea skulle vara bra att dela med någon
min hyra är sjuklig
och det är ändå en etta
jag har ätit makaroner i en vecka
min lön är ett skämt
trots att jag torkade röv på självaste påskafton
vi vårdare kanske skulle ta och strejka vi med
ensamheten kanske är värre
det finns jättefula tjejer som har pojkvänner
elaka jobbiga tjejer
så ful är inte jag
tillochmed trevlig på insidan
jag är grym i köket
föräldrar brukar gilla mig
men inte deras söner
det kostar att gå i terapi
trots att samhället får en att bli beroende av det
det kostar fanimej att tjäna pengar
och då arbetar jag ibland trettiotvåtimmars pass
det ingår i min vardag att ta hand om allt det där som ingen annan vill se
\"utvecklingsstörda\"
bajs
snor
pippi på de sju haven
systemet är vad jag kallar utvecklingsstört




Övriga genrer av lisabeth
Läst 355 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-24 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lisabeth
lisabeth