Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta skinnskor

Bror,

jag har en träkula i mitt bröst

och jag har vetat sen igår.

Se,

det drog sig mörka moln

kring midnatt

över Billingen

i rosa.


Du vet

så där som det

gjorde en gång

när vi åkte skridskor

med far på Karstorpssjön

och

han gjorde trippelvolter

i sina svarta skinnskor

från Balkan

för att visa oss barn

hur man gjorde,

sa han.


På natten

den natten

viskade du

om skatter på

Karstorpsbotten och

du sade dig veta

att Loch Ness-odjurets kusin

flyttat in där

men det

skulle vara en hemlighet

fick jag lova

när vi låtsades sova

och far

trippade tyst in i rummet

drog ner persiennerna

och släckte månen.





Fri vers av G.
Läst 203 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-28 15:34



Bookmark and Share


  Lola
Du är briljant.
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

G.